Седем специализирани международни изложения в Пловдив

За първи път тази година в Международен панаир Пловдив се провеждат седем изложения, които обединяват агробизнеса и хранително-вкусовата индустрия: „Агра“, „Винария“ – за лозарство и винарство,  „Фудтех“ – за храни и хранително-вкусова индустрия, „БиоАгра“, „Апи - България“ – за пчеларство, „Хорека - Пловдив“ – за оборудване на хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти и „Вкусове от Италия“. 

“Даваме старт на мегафорум за икономическо развитие. Откриваме седем специализирани международни изложения, които създават нова визия за възможностите за растеж на винопроводството, агросектора и хранително-вкусовата промишленост”, каза във встъпителното си слово председателят на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив д-р Иван Соколов. 

Той посочи, че изложенията в Пловдив могат да се сравнят с най-голямото в света Международно изложение за земеделие, храни и градинарство “Зелена седмица” в Берлин. От своя страна изпълнителният директор на Международен панаир Пловдив Богомил Бонев бе категоричен, че в националния изложбен център се провежда селскостопанското изложение на България. То съхранява интересите на бизнеса и прославя Пловдив по света. 

„В продължение на пет дни в Международен панаир Пловдив си дават среща иновациите, образованието, науката и бизнеса, да се консолидират мнения, да се види практиката и да се осъществят бъдещи контакти, да се осъществи ползотворно сътрудничество“, посочи ректорът на Аграрния университет в Пловдив проф. Димитър Греков. 

50 български и чуждестранни изби участват в 23-то издание на международната специализирана изложба "Винария".

"Прекрасно изложение. Тази година е в по-широк формат и се надявам така успешно да продължи през годините." Такава оценка направи министърът на земеделието и храните Десислава Танева при откриване на 7-те международни изложби, които се провеждат в Международен панаир Пловдив до 8 март.