Изложение "Цветна пролет 2015"

Цветна пролет е една от най-красивите изложби в календара на Международен панаир Пловдив. За тази година датите за провеждане са от 25 до 29 март. Първото издание е от 1998 година, като с всяко следващо издание изложението ставо все по интересно и посещавано, както от професионалисти, така и от любители на градинарството и озеленяването. Очакват се много фирми от страната и чужбина, които са производители и дистрибутори на изделия за градинарството и овощарството, разсадници, градински центрове, висши учебни заведения, издателства и други. Градинарите търсят не само традиционни видове, но и по-различни, като новото за страната ни растение тайбери. То вече надминава интереса към къпините без бодли, заявяват експерти и прогнозират, че скоро ще стане хит. 

На „Цветна пролет 2015“ собствениците на овощни градини ще намерят и класическите български видове плодни дръвчета. Наред с тях се предлагат традиционни и екзотични цветя, декоративни храсти, семена, разсад и луковици, препарти за растителна защита и торове, градински инструменти и оборудване, саксии и керамични изделия, специализирани издания. Посетителите ще се запознаят с модерните тенденции във флористиката и  озеленяването, да се срещнат с водещи производители и дистрибутори.

През последните години изложението разширява своя обхват с браншове, свързани с интериорния и екстериорния дизайн. Традиционен участник е Занаятчийската камара в Пловдив, която сега се представя с по-голяма експозиция от предмети на приложното изкуство. Тя ще се конкурира с изделията на майстори  и от други градове, показващи сувенири, съдове, украса, аксесоари за дома от дърво и керамика.